Protizápalová kurkumová polievka

09.07.2024

Zloženie:

2 lyžice olivového oleja

1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky

2 strúčiky cesnaku mleté

1 veľká mrkva na plátky

2 stonky zeleru, nakrájané

1 ČL mletej kurkumy

1/2 ČL mletého zázvoru

1/2 lyžičky mletej rasce

1/4 ČL mletého čierneho korenia

6 pohárov slepačí vývar

2 poháre varené kura, strúhané

1 šálka nasekaný kel alebo špenát

1/2 šálky varenej quinoy alebo ryže (voliteľné)

1 citrón, šťavnatý

Soľ podľa chuti

Čerstvá petržlenová petržlen


Inštrukcie:

Suté zelenina:

Olivový olej zohrejte vo veľkom hrnci na strednom ohreve

Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a mletý cesnak, osmažte, kým cibuľa sklovitá

Pridajte nakrájanú mrkvu a zeler, varíme ďalších 5 minút, kým nezačne mäknúť.

Pridajte korenie:

Zamiešajte mletú kurkumu, zázvor, rascu a čierne korenie.

Varte asi 1 minútu, kým korenie nezavonia.

Pridajte vývar a kuracie mäso:

Nalejte slepačí vývar a zmes priveďte do varu.

Znížte teplo a nechajte ho variť asi 10 minút.

Kombinujte prísady:

Do hrnca pridajte trhané uvarené kura a nasekaný kel alebo špenát.

Ak sa používa, pridajte uvarenú quinou alebo ryžu.

Ešte 5 až 10 minút, kým zelenina nezvädne a polievka sa zahrieva.

Dokončiť a servírovať:

Zamiešajte citrónovú šťavu a pridajte soľ podľa chuti.

Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňať.

Užite si:

Podávajte polievku horúcu a vychutnajte si jej výživné protizápalové výhody!


Eva Pospíšilová, nezávislý konzultant ZINZINO
Všetky práva vyhradené 2021
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky