Kurací šalát s ľanovým olejom

26.02.2021

Kombinácia orechov a ľanového šalátu je z hľadiska Omega3 čarovná

Predohrejte rúru na 250 stupňov a na sucho opečte 2 šálky vlašských orechov až budú chrumkavé a voňavé; trvá to asi 10 minút. Až vychladnú, nahrubo ich posekajte a odložte bokom. Vo väčšej mise zmiešajte 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice ľanového oleja, 3 lyžice jablčného octu, 1 lyžičku medu a 2 polievkové lyžice vody. 

Dochuťte soľou a korením. Pridajte 2 jablká nakrájané na malé kúsky, 1/2 šálky sušených brusníc, 2 stonky zeleru nakrájané na tenké plátky, polovicu malé, na jemno nasekanej červenej cibule a 3 šálky mäsa z pečeného kurčaťa. Rozdeľte na 4 taniere a posypte vlašskými orechmi. 

Eva Pospíšilová, nezávislý konzultant ZINZINO
Všetky práva vyhradené 2021
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky