Kurací šalát s ľanovým olejom
26.02.2021
Kombinácia orechov a ľanového šalátu je z hľadiska Omega3 čarovná
Predohrejte rúru na 250 stupňov a na sucho opečte 2 šálky vlašských orechov až budú chrumkavé a voňavé; trvá to asi 10 minút. Až vychladnú, nahrubo ich posekajte a odložte bokom. Vo väčšej mise zmiešajte 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice ľanového oleja, 3 lyžice jablčného octu, 1 lyžičku medu a 2 polievkové lyžice vody.
Dochuťte soľou a korením. Pridajte 2 jablká nakrájané na malé kúsky, 1/2 šálky sušených brusníc, 2 stonky zeleru nakrájané na tenké plátky, polovicu malé, na jemno nasekanej červenej cibule a 3 šálky mäsa z pečeného kurčaťa. Rozdeľte na 4 taniere a posypte vlašskými orechmi.