Kváskový slivkový koláč

24.02.2021

Skúste kváskový slivkový koláč s omega-3 a vitamínom A D E

Veľmi jednoduché. 

Vypracujete kysnuté cesto a namiesto oleja pridáte rybí olej z treščej pečene s citrónovou príchuťou (my sme použili citrónový olej Mollers). Zapracuje sa do cesta. Dáva jemnú príchuť. Dávka oleja môže byť na výslednú porciu 100 g koláča do 5 ml oleja, čo je asi 1 g EPA+DHA. 

Necháme hodinu kysnúť pri teplote 32 stupňov, aby bolo cesto veľmi nadýchané. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 7-8 mm, potrieme slivkovým lekvárom, pridáme sladké čerstvé slivky, posypeme škoricou a pridáme na povrch vrstvu maslovej posýpky. 

Pečieme do zlatista. 

Nechajte koláč oddychovať, pocukrujte a konzumujte vychladený. 

Je to skutočné pochúťka. Vrstva džemu a citrónu z oleja dodá výraznú chuť. 

Dobrú chuť... J. Ruprich

Eva Pospíšilová, nezávislý konzultant ZINZINO
Všetky práva vyhradené 2021
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky