Kváskový slivkový koláč
Skúste kváskový slivkový koláč s omega-3 a vitamínom A D E
Veľmi jednoduché.
Vypracujete kysnuté cesto a namiesto oleja pridáte rybí olej z treščej pečene s citrónovou príchuťou (my sme použili citrónový olej Mollers). Zapracuje sa do cesta. Dáva jemnú príchuť. Dávka oleja môže byť na výslednú porciu 100 g koláča do 5 ml oleja, čo je asi 1 g EPA+DHA.
Necháme hodinu kysnúť pri teplote 32 stupňov, aby bolo cesto veľmi nadýchané. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 7-8 mm, potrieme slivkovým lekvárom, pridáme sladké čerstvé slivky, posypeme škoricou a pridáme na povrch vrstvu maslovej posýpky.
Pečieme do zlatista.
Nechajte koláč oddychovať, pocukrujte a konzumujte vychladený.
Je to skutočné pochúťka. Vrstva džemu a citrónu z oleja dodá výraznú chuť.
Dobrú chuť... J. Ruprich