Omega 3 mastné kyseliny nedokážu urobiť z detí laureátov Nobelovej ceny, môžu však pomôcť zlepšiť ich mentálne schopnosti. Štúdie ukazujú, že deti, ktoré prijímajú dostatočné množstvo Omega 3 mastných kyselín v strave, vedia ľahšie riešiť problémy, lepšie sa vedia sústrediť a rýchlejšie pochopia učivo. Z iných štúdií vyplýva, že spomedzi detí vo...
Pri tejto cukrovke je zachovaná produkcia inzulínu a choroba vzniká preto, že telo prestáva na vlastný inzulín reagovať. Javu sa odborne hovorí "inzulínová rezistencia organizmu" a oficiálna medicína o nej tvrdí, že vzniká z "neznámych dôvodov" a že je schopná postihnuté osoby doživotne udržiavať (v pozvoľna sa zhoršujúcom stave).
Esenciálne mastné kyseliny (EMK) podporujú kardiovaskulárny, reprodukčný, imunitný a nervový systém. Vyrábajú a opravujú bunkové membrány, a podporujú tak bunky v získavaní plnohodnotnej výživy a vo vylučovaní škodlivých odpadov. Ak sa však v tele nenachádzajú v správnom pomere, ich fyziologická efektivita klesá.
Moderná, priemyselne spracovaná strava (produkty hospodárskych zvierat chovaných v zajatí, ktoré sú kŕmené nezdravými kŕmnymi zmesami), obrovské navýšenie konzumácia Omega 6 v súčasnosti spôsobuje veľmi zlý pomer Omega 6: Omega 3.
11 unikátnych účinkov Šafránu na zdravie
Šafrán je najdrahšie korenie na svete - 1 libra (450 gramov) stojí medzi 500 a 5 000 amerických dolárov. Dôvodom jeho vysokej ceny je náročná metóda zberu na pracovnú silu.